Cap termostatat

Capetele termostatice sunt dispozitive mecanice pentru controlul automat al debitului de apa catre corpul de incalzire, datorita unui element termosensibil care reactioneaza la variatiile temperaturii ambiante.

Peste 180 de modele de supape termostatice IVAR sunt in posesia marcii Keymark EN 215, care garanteaza certificarea sistemului de inertie termica scazuta (timp de raspuns < 40 min). Aceste sisteme contin eticheta energetica TELL.

Certificarea Eurovent Certita este, de asemenea, disponibila pentru numeroase supape termostatice cu cap T 5000.

Capetele seriei 5000 sunt echipate cu un element lichid si ofera posibilitatea limitarii si blocarii setarii. De asemenea, acestea pot fi alese si in variantele cu senzori la distanta pentru a evita prezenta obstacolelor in fata caloriferului si pentru a asigura intotdeauna detectarea optima a temperaturii ambiante.

In schimb, capul T 1500 are o dimensiune mica si o linie simpla si este deosebit de potrivit pentru reglarea debitului de apa la corpul de incalzire atunci cand nu este necesara detectarea la distanta a temperaturii ambiante.

Materiale
Buton si corp: ABS
Termostat: cu expansiune de lichid

Caracteristici tehnice
Temperatura max a lichidului din interiorul supapei: 100 °C
Parametri conform EN 215 (numai pentru T 5000)
Histerezis: 0,5 K
Influenta presiunii diferentiale D: 0,25 K
Efectul temperaturii apei W: 0,75 K
Timp de raspuns Z: 30 min (T 5000); < 40 min (T 1500)

PLUS
• Elimina dezechilibrele de temperatura in incaperi
• Maresc precizia de reglare, cu posibilitatea de a determina abaterea maxima a temperaturii ambiante fata de valoarea de referinta
• Reduc temperatura pe circuitul de retur in centrala, cu o crestere semnificativa a randamentului de productie a generatorului