Incalzire in pardoseala

Ofera un nivel ridicat al confortului termic,caldura este distribuita uniform pe toata suprafata incalzita rezultand un curent de aer neglijabil (nu ridica praful).

Consum de caldura redus fata de sistemele traditionale si implicit facturi mai mici la plata caldurii (consum de energie 40-79 KWH/MP/an).

Este folosit agent termic de temperatura joasa, solutie ideala in cazul surselor de energie regenerabila.

Conditii igienice superioare (nu se formeaza zone umede pe pardoseala, se evita formarea coloniilor de bacterii si a mucegaiului pe pereti prin montarea bandei perimetrale ducand la evitarea puntii de transfer termic).

Ofera posibilitatea unei amenajari flexibile a spatiului - va puteti configura spatiul asa cum va doriti fara radiatoare, este un sistem invizibil si ofera posibilitatea instalarii de ferestre pana la nivelul pardoselii.

Sistemele sunt ecologice, silentioase si economice cu pana la 12% pentru incaperi cu inaltime de 3M putand sa se ajunga la economii de 50% in cazul incaperilor inalte (biserici,hale de sport,etc).

Calitatea aerului interior este mai buna fata de alte forme de incalzire, picioarele sunt calde in timp ce aerul respirat este mai rece.

Izolarea suplimentara a spatiului prin montarea placii cu nuturi.

Ideala in cazul familiilor cu copii mici reducand riscul aparitiei racelilor datorate temperaturilor mici inregistrate la nivelul pardoselii, avand o temperatura cu 10° mai mare decat sistemele clasice de incalzire si reduce riscul aparitiei problemelor de sanatate specifice femeilor.

Nu modifica umiditatea aerului reducand astfel riscurile aparitiei problemelor respiratorii.

Libertatea de a umbla fara incaltari in casa, stiintific dovedit fiind faptul ca mersul descult este foarte sanatos.

Sistemul de incalzire in pardoseala, este incomparabil mai bun, la temperatura de 19°C avand senzatia ca sunt 20-21°C in incapere. Si acest lucru este benefic pentru sanatatea, deoarece picioarele încălzite si o temperatura mai mica in zona capului este exact ceea ce are nevoie corpul omenesc.

Fiecare sistem de incalzire are o curba specifica, iar studiile arata ca cea a sistemului de incalzire prin pardoseala este cea mai apropiata de curba termica ideala a corpului omenesc.

Calorifere clasice, montate pe pereti nu degaja caldura la sol, ci de la aproximativ un metru deasupra podelei. Aerul cald se ridica spre tavan, dupa care coboara si revine sub forma de aer rece la nivelul podelei (picioarelor).

Numarul romanilor care se orienteaza catre sistemele de incalzire prin pardoseala creste de la an la an, peste 50% din casele construite sau renovate in Romania au incalzire prin pardoseala, conform unor studii de specializare. Principalele motive pentru care aleg acest tip de incalzire este faptul ca previne consumul inutil de energie plus faptul ca acest tip de sistem este garantat zeci de ani, fara a necesita intretinere suplimentara.

Eficienta sistemului de incalzire in pardoseala este probata prin faptul ca reduce consumul de energie de cu aproximativ 14% in comparatie cu sistemul clasic cu radiatoare. Iar, daca sistemul de incalzire va avea ca sursa de agent termic o centrala in condensatie, economisirea de energie poate sa creasca pana la 40%. Cea mai eficienta combinatie este pompa de caldura cu incalzire in pardoseala, in cazul careia economisirea de energie pot atinge un procent de 70 – 75%.

Ca surse de caldura, amintim centralele pe combustibili solizi (lemn, carbuni, pelet), centralele pe gaze, centralele termice cu combustibili lichizi (motorina, deseuri de hidrocarburi, etc.), iar mai recent pompele de caldura, a caror compatibilitate cu sistemul de incalzire in pardoseala este de o eficienta inegalabila.

In general, sistemele de incalzire prin pardoseala cu apa calda se monteaza mai mult la case decat la apartamente. Cele mai vandute sisteme sunt cele inglobate in sapa, astfel ca majoritatea clientilor sunt cei care isi construiesc o casa, mai putin cei care au deja o locuinta. Aceste sisteme sunt mai eficiente la suprafete mari, au un randament termic mai bun, desi sunt comparabile ca pret cu sistemele electrice. Mai mult, pot functiona cu orice sursa de incalzire (centrala pe gaz sau lemne etc.).

Atunci cand este montat un sistem de incalzire prin pardoseala, trebuiesc cunoscute foarte bine toate detaliile locuintei, deoarece sistemul trebuie proiectat. Sistemele cu apa se personalizeaza, se analizeaza numerosi factori, astfel ca trebuie respectat proiectul, nu trebuie schimbate amanuntele. Se iau in calcul suprafata, temperatura ambientala dorita, tipul de pardoseala (gresie, mocheta), marimea ferestrelor si altele, dupa care se genereaza computerizat structura sistemului. Acesta poate fi montat chiar si de catre proprietar, care in acest caz primeste toate datele tehnice, inclusiv proiectul.

Pachet complet sistem incalzire in pardoseala
Pachet complet sistem incalzire in pardoseala

IVAR Romania va pune la dispozitie Sistemul Complet de Incalzire in Pardoseala acesta contine toate produsele necesare sistemului de incalzire: automatizarea, caseta, distribuitorul, kit-ul de amestec, teava, placa cu nuturi, banda perimetrala, aditiv de sapa, termostatul de camera, de asemenea fiecare sistem poate fi personalizat in functie de cerintele dumneavoastra.

Sistemul de Incalzire in Pardoseala IVAR are o garantie de 10 ani iar produsele sunt fabricate in Italia la cele mai inalte standarde de productie.